Brezplačni tečaj varjenja piva

Pozor vsi ljubitelji piva!

Bi se želeli naučiti, kako doma izdelati okusno pivo? Če je tako, vas vabimo k obisku našega brezplačnega tečaja o varjenju piva. Tečaj vas bo opremil z znanjem, ki ga boste potrebovali, da z novim konjičkom pričnete, poznavalcem piva pa bo dal nova znanja, s katerim boste lahko okus svojega piva še izboljšali.
Prvi tečaj je potekal 25. oktobra ob 16.00, naslednje tečaje bomo izvajali vsak drugi teden.

Facebook dogodek na katerem lahko potrdite vaš prihod: https://www.facebook.com/events/1572289842864113/

 

Kaj bomo počeli?

Vsem obiskovalcem bomo predstavili osnove varjenja piva, s pomočjo uporabe kakovostnih ekstraktov, ki so dostopni preko spletne strani vsezapivo.si. Uporabljali bomo ekstrakt sladu. Čeprav obstajata dve metodi (varjenje iz ekstraktov ali dejanskega hmelja) pridobivanja piva, bomo na našem tečaju spoznavali enostavnejšo, saj na ta način varjenje piva traja približno eno uro. Varjenje piva iz pravega hmelja je namreč veliko bolj kompleksno ter dolgotrajno.

Ekstrakt hmelja ni nič drugega kot delno obdelan hmelj, ki ga je kasneje enostavneje uporabiti v receptu izdelave piva. Varjenje piva bo izgledalo nekako takole: ekstrakt je potrebno zmešati z vodo, sladkorjem, kvasom ter tako pripraviti osnovo za fermentiranje. Po prvi fermentaciji v kotlu oz. posodi, je potrebno produkt čim hitreje ohladiti. V tem koraku nastane alkohol. Naslednji pomemben korak predstavlja ustekleničenje piva, kjer nato poteče druga fermentacija. Takrat poteče naravna karbonizacija, ki ustvari telo piva ter peno.

Naše uvodno srečanje bomo pričeli s pregledom in predstavitvijo prednosti domačega varjenja piva, hkrati pa bomo obiskovalcem pokazali, zakaj je domače pivo veliko bolj kakovostna ter zdrava možnost v primerjavi z industrijsko izdelanimi vrstami piva. Nekatere izmed mnogih prednosti varjenja piva doma so boljši ter polnejši okus piva, neskončno možnosti ter fleksibilnost varjenja. Izdelava piva doma vam ne bo vzela veliko časa, zato je primeren konjiček za vsakogar – tudi za posameznike, ki imajo zelo malo prostega časa.

Na prihodnjih predavanjih bomo spoznali vso opremo in pripomočke, ki jih potrebujemo v procesu varjenja piva. Kot vemo sta sanitacija ter sterilizacija zelo pomembna pojma, s katerima se bomo srečali, zato bomo vso opremo tudi primerno pripravili ter spoznali varen postopek pridobivanja okusnega piva. Pripravili bomo tudi vse potrebne sestavine, kot so voda ter ekstrakti (hmelj, kvas). Seveda bomo vse sestavine tudi uporabili ter predstavili celoten postopek varjenja piva, od začetka do konca. Steklenica piva ni končana dokler niso zamaški pritrjeni, zato bomo na koncu naših srečanj pripravili tudi delavnico, ki bo prikazovalo pravilno stekleničenje domačega piva. Na koncu bomo obiskovalcem ponudili tudi pivo za pokušino, saj si boste tako najlaže predstavljali kako izgleda (ter kakšen okus ima) končni produkt.

Na tečaju se boste spoznali z vsemi osnovami varjenja piva, naučili pa se boste tudi novih trikov, ki vam bo pomagal variti boljše ter bolj okusno pivo. Na ta način boste pridobili vso znanje, ki je potrebno, da pričnete z varjenjem. Povabite tudi prijatelje!

Facebook dogodek na katerem lahko potrdite vaš prihod: https://www.facebook.com/events/1572289842864113/

 

Vsezapivo Ekipa

info@vsezapivo.si

031 255038

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.