SLOVENŠČINA : glej slovensko besedilo spodaj

HRVATSKI:        glej spodaj hrvaško besedilo.

 

 Slovensko besedilo:

 1. POGOJI POSLOVANJA

Zavezani smo k načelom poštenega poslovanja. Vedite, da bomo spoštovali dostavne roke, dogovorjene cene in ostale določene pogoje. V primeru kakršnihkoli motenj vas bomo o vsem pravočasno obvestili.

Splošne informacije
Naročeno blago dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo v slovenskem jeziku.

Slike so simbolične in podjetje PCK TRGOVINA d.o.o. ne zavezuje za zamenjavo v primeru estetskih razlik.
Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko kontaktirate (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT). Če vam na zastavljeno vprašanje ne bomo mogli ali znali takoj odgovoriti, ali bo potrebno za odgovor opraviti dodatne poizvedbe, bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Naročanje
Na spletni strani www.vsezapivo.si so navedeni glavni podatki o izdelkih, za boljšo predstavljivost pa tudi njihove fotografije. Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, so vse fotografije simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, kot bi ti lahko izhajali iz slike. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopa od resničnega stanja izdelkov.
Kupec lahko odda naročilo po spletu, po elektronski pošti ali po telefonu.
Za nakupovanje preko spleta mora obiskovalec spletne strani najprej opraviti registracijski postopek v spletni trgovini www.vsezapivo.si, s katero pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

Cene

Cene so v € (EUR) z DDV. Cena, ki je navedena pri posameznem artiklu ne vsebuje stroške dostave. Cena, ki se izpisuje na koncu naročila je končna cena, ki vsebuje tudi stroške dostave.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila, na dan zaključka realizacije naročila in pošiljanja naročenega blaga.

Dobava / dostava

Vse pošiljke so zavarovane in se v slučaju poškodbe pri dostavi zamenjajo. Ceno dostave se izračuna v KOŠARICI. Stroški dostave se generalizirajo avtomatsko glede na težo naročenih produktov. V ceno poštnine je že vštet 22% DDV.

Predvidena dostava pošiljke je naslednji dan, če naročite do 12 ure. V primeru, da naročilo oddate v petek po 12:00 uri, bo naročilo izvedeno in odposlano v ponedeljek. Če blaga ob vašem naročilu ni na zalogi, je rok dostave 15 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Vso blago, ki je na zalogi, pošljemo iz naše trgovine v roku 1-2 delovnih dni.

Med prevzemom oz. pred podpisom o prejemu pošiljke preverite ali je le ta nepoškodovana in nas v primeru poškodbe takoj obvestite. Dostavite FOTOGRAFIJE poškodbe in embalaže za namen reševanje reklamacije in ZAPISNIK o prejemu v katerem je navedeno, da je dostavljalec dostavil poškodovan paket. Reklamacije brez zapisnika o prejemu ne upoštevamo!

V času praznikov in počitnic je dobava s strani dobaviteljev okrnjena, zato ne moremo zagotoviti pravočasne dobave. 

Izdelki bodo dostavljeni preko GLS Slovenija. V primeru, da vas v času dostave ni doma, vam kurir pusti obvestilo, prav tako se z njim dogovorite o prevzemu pošiljke.

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko do obdelave naročila tudi spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.
Če ne bi bili zadovoljni z dostavo, vas prosimo, da nas o tem obvestite (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT).

Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne moremo povrniti.

Žal stroškov vračila ne moremo povrniti v primeru vračila ali zamenjave izdelkov, saj se prodajajo pod pogojem, da so na voljo v tovarni v našem skladišču (incoterms 2020®).

V primeru, da naročilo presega dimenzije (določene iz strani GLS Slovenija) si pridružujemo pravico zaračunanja stroškov dostave stranki. Večinoma so to primeri naročil večjih količin slada. V primeru zaračunanja dostave bo stranka predhodno obveščena.

Stroški dostave v EUR brez DDV v Slovenijo
glej https://www.vsezapivo.si/dostava/
Pri paketih nad 31 kg ni brezplačne poštnine. V tem primeru vas bomo pozvali na plačilo poštnine za dva ali več paketov (vsak paket omogoča maso do 31 kg).

Brezplačna dostava velja za pakete do 31 kg. Če pride do naročila z višjo težo, stranka predhodno dobi obvestilo z informativnim izračunom poštninine. Če sistem spletne trgovine pomotoma potrdi brezplačne stroške dostave, se le-te ne štejejo kot veljavni. Dejanski stroški dostave bodo posredovani po elektronski pošti.

Besplatna dostava vrijedi za pakete do 31 kg. U slučaju narudžbe veće težine, kupcu se unaprijed šalje informativni izračun poštarine.
Ako sustav webshopa pogrešno potvrdi troškove besplatne dostave, oni se ne smatraju valjanima. Stvarni troškovi dostave stranki će biti javljeni putem e-pošte.

Plačilo
Pridržujemo si pravico dostave proti plačilu s predplačilom ali po povzetju.
V primeru plačila po povzetju poštnemu uslužbencu ob prevzemu paketa izročite gotovino, ta pa za vas izvrši plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če vas takrat ne bo doma, vam pustijo obvestilo o prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Na ustreznem okenčku plačate vrednost pošiljke skupaj s stroški poštne provizije po njihovem veljavnem ceniku. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov žal ne moremo povrniti.

Kupoprodajna pogodba
Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme strankino naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti blaga prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.
Kupoprodajna pogodba se hrani na poslovnem sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naš naslov (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT). Kupoprodajna pogodba se sklene v slovenskem jeziku.

Preklic naročila in pravica do odstopa od pogodbe
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poslano po e-mailu zadnji dan, po katerem rok poteče, v primeru pisnega sporočila s poštno pošiljko pa v kolikor je oddano zadnji dan, po katerem rok poteče, če je poslano priporočeno s povratnico. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema blaga blago vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Blago mora biti v nespremenjeni količini, nepoškodovano, čisto, delujoče, zapakirano v originalni embalaži in s priloženim originalnim računom. Ob povratnem prevzemu blago dokumentiramo, fotografiramo in preverimo.

V primeru vračila prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naš naslov (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT). Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh na vaš bančni račun, ki ga nato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov nas kontaktirajte.
Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njihovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, potrošnik nima pravice do vračila oziroma odstopa od pogodbe.


Reklamacije
Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek ni tak kot ga je prodajalec zagotovil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačno barvo, količine ali pa izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Prodajalec odgovarja za skrite napake izdelka, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na svoje stroške vrne po pošti.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.
V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Izdelke lahko kupec prevzame na našem naslovu (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT) v roku 3 mesecev.

Reklamacije izdelkov, poškodovanih med prevozom
Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij ne bomo upoštevali. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

Pritožbe in spori
Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav lahko kupec kontaktira prodajalca (kontakti navedeni v zavihku KONTAKT). Prodajalec bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Garancija

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Avtorske pravice
Objavljene vsebine so last podjetja PCK TRGOVINA d.o.o. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.
Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, presnemavanje, posnemanje brez vednosti PCK TRGOVINA d.o.o. je prepovedano.
Uporabnik z objavo svojih vsebin skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) dovoljuje PCK TRGOVINA d.o.o. ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, uvrščanje na druge strani, komentiranje, ocenjevanje, reproduciranje teh materialov za nekomercialno oziroma osebno rabo.

Fotografije za marketinške namene
Fotografije, posnete na dogodkih ali tečajih, ki jih organizira PCK TRGOVINA d.o.o. so lahko uporabljene kot oglaševalski material. Za fotografije udeleženec ni upravičen do nadomestila (odškodnine). V skladu z Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) je udeleženec upravičen do anonimizacije svoje podobe (zabrisanje podobe, da iz nje ni mogoče razbrati njegove identitete).

 1. OBDELAVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

SPLOŠNA UREDBA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV (GDPR) IN KAJ TA POMENI ZA OBISKOVALCE SPLETNE TRGOVINE VSEZAPIVO.SI

Podjetje PCK TRGOVINA d.o.o. ki je lastnik spletne trgovine VSEZAPIVO.SI (v nadaljevanju: PCK TRGOVINA d.o.o.) z obiskom naše spletne strani, vašo registracijo na spletni strani ali registracijo in nakupom na naši spletni strani postane upravljalec in obdelovalec vaših osebnih podatkov in tako subjekt po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov v Republiki Sloveniji (trenutno je to Zakon o varstvu osebnih podatkov [ZVOP-1]) in subjekt Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki od dne 25. 5. 2016 velja na ravni celotne Evropske unije, uporabljati pa se je pričela z dnem 25. 5. 2018.

Povezava do besedila ZVOP-1.

Povezava do besedila GDPR.

Oseba, pooblaščena za varnost osebnih podatkov pri PCK TRGOVINA d.o.o (DPO), je Dino Cestnik, ki je za dodatne informacije dosegljiv na e-mail naslovu pcktrgovina.doo@gmail.com.

Obvestilo o GDPR obvešča, kako PCK TRGOVINA d.o.o kot upravitelj in obdelovalec osebnih podatkov registriranih uporabnikov te podatke ureja in jih procesira.

Katere osebne podatke zbiramo?
Ob obisku uporabnika na spletni strani www.vsezapivo.si program Google Analytics zbira podatke o (KATEGORIJA PODATKOV 1):

 • IP naslovu naprave, s katero obiščete spletno stran, pri čemer je nadalje IP anonimiziran in uporabljen samo za statistične analize;

PCK TRGOVINA d.o.o ob registraciji uporabnika na spletni strani www.vsezapivo.si zbira informacije o (KATEGORIJA PODATKOV 2):

 • IP naslov;
 • uporabniškem imenu uporabnika ter
 • e-mail naslovu uporabnika.

PCK TRGOVINA d.o.o ob nakupu uporabnika preko spletne strani www.vsezapivo.si zbere informacije o (KATEGORIJA PODATKOV 3):

 • IP naslov;
 • uporabniškem imenu uporabnika;
 • e-mail naslovu uporabnika;
 • imenu in priimku uporabnika;
 • vzdevku uporabnika;
 • naslovu uporabnika ter
 • telefonski številki uporabnika.

Zakaj zbiramo vaše podatke?

PCK TRGOVINA d.o.o vaše podatke zbira za splošno oziroma statistično spremljanje prometa na spletni strani (npr. KATEGORIJA PODATKOV 1, pri čemer je skozi orodje Google Analytics obdelovalec podatkov podjetje Google), potrebe pošiljanja novic, marketinških kampanj, promocij (npr. KATEGORIJA PODATKOV 2), vključno z obdelavo spletnih naročil (npr. KATEGORIJA PODATKOV 3).

PCK TRGOVINA d.o.o lahko vaše podatke v anonimizirani obliki zbira tudi za potrebe interne statistične obdelave.

PCK TRGOVINA d.o.o lahko vaše podatke v primeru zakonsko določenih obveznosti posreduje državnim organom ali organizacijam, ki jih državni organi za to posebej pooblastijo. Pri tem se posredujejo podatki le v obsegu, določenem v zakonu ali drugem predpisu.

Kako bomo vaše podatke uporabili, nadzorovali in obdelovali?

PCK TRGOVINA d.o.o vaše osebne podatke ščiti ter jih obdeluje samo v okviru vaše privolitve in za potrebe svojega poslovanja kar vključuje:

 • statistično spremljanje prometa na spletni strani;
 • pošiljanje novic, marketinških kampanj in promocij;
 • podatke o preteklih naročilih ter
 • obdelavo naročil spletne trgovine.

Kakšna je pogodbena pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov iz KATEGORIJE 3?

Ko se odločite za nakup naših izdelkov, z nami sklenete kupoprodajno pogodbo.

PCK TRGOVINA d.o.o vaše osebne podatke zbira in obdeluje za potrebe trženja, predvsem pa zaradi izpolnjevanja svojih obveznosti po vsakokrat sklenjenih kupoprodajnih pogodbah med PCK TRGOVINA d.o.o in uporabnikom.

Komu in v kakšne namene PCK TRGOVINA d.o.o lahko posreduje vaše podatke?

PCK TRGOVINA d.o.o podatke lahko posreduje:

 • svojim zaposlenim in pogodbenim sodelavcim (npr. računovodskemu servisu, skrbniku računalniškega sistema in baz podatkov ter dostavljavcem) natančno navesti komu ter
 • pooblaščenim državnim organom (glej zgoraj),

samo v obsegu in na način, ki je potreben za zagotavljanje visoke kakovosti ponujenih storitev, zasledujoč legitimnost in skladnost s pravno ureditvijo.

Kako dolgo se hranijo vaši podatki?
Vaši podatki se hranijo 10 let od zadnje prijave na spletno stran, razen v primeru predhodnega izbrisa vaših podatkov na vašo zahtevo ali v primerih, ko hrambo podatkov za daljše obdobje določa zakonodaja.

Kakšne pravice imate v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov?

Na podlagi in pod pogoji iz členov 12, 15, 16, 17, 18 ,20 in 21 GDPR imate pravico, da od PCK TRGOVINA d.o.o. zahtevate dostop do lastnih osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave (izjeme: glej zgoraj) in pravico do ugovora obdelavi ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov imate pri informacijskemu pooblaščencu RS možnost vložitve inšpekcijske prijave ali pritožbe.

Uporabniki z omejenimi pooblastili so tudi redni pogodbeni obdelovalci podatkov (glej zgoraj).

Kaj lahko storim, če ne želim več prejemati novic, marketinških kampanj in promocij PCK TRGOVINA d.o.o.?
Prekinitev prejemanja novic, marketinških kampanj in promocij PCK TRGOVINA d.o.o lahko zahtevate tako, da to sporočite PCK TRGOVINA d.o.o. na njegov e-poštni naslov (glej zgoraj) z besedo »Prekličem« ali na drug razumljiv in primeren način.

Na koga se na PCK TRGOVINA d.o.o lahko obrnete v primeru zaznave kršitev varstva osebnih podatkov, suma vdora v računalniški sistem, suma kraje osebnih podatkov ali vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov?

V navedenih primerih se lahko kadarkoli in v primeru zaznave morebitne kakršnekoli kršitve čimprej obrnete na PCK TRGOVINA d.o.o (glej zgoraj).

Uporabnike spletne strani in spletne trgovine naprošamo, da pred umikom privolitve za posamezno kategorijo osebnih podatkov/namenov premislijo, če jim tak umik privolitve zaradi nemožnosti obdelave s strani PCK TRGOVINA d.o.o še omogoča spletne nakupe.

PCK TRGOVINA d.o.o ima po prosti presoji pravico zavrniti sklenitev kupoprodajne pogodbe z uporabnikom v primeru, da izdelki niso več dobavljivi in (nadaljnja) obdelava naročil ni mogoča. V takem primeru PCK TRGOVINA d.o.o uporabnika obvesti da izdelki niso več dobavljivi in posledično obdelava naročila ni mogoča.

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ZEKom-1, Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in ostala nova ureditev na področju varovanja osebnih podatkov, so v pravni red prinesli pravila glede uporabe piškotkov za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalnikih, tablicah ali mobilnih napravah uporabnikov.

Zasebnost uporabnikov je za nas na vseh nivojih zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni strani www.vsezapivo.si, z namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

S pomočjo piškotkov se na napravi shranijo podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki jih je izbral na spletnem mestu.
Pridobljene informacije in podatke bomo uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

 1. O piškotkih in elementih v lokalni shrambi

Piškotki (in drugi podatki shranjeni iz spletnega mesta) niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih napravah shranjenih že veliko podatkov z različnih spletnih strani. Z zgoraj navedeno spremembo zakonodaje je prišlo do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

 1. Kaj so piškotki?

So informacije o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 1. Zakaj so potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove želje, zanimanja in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodijo prikaz vsebine glede na pretekle obiske;
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave;
 • na delih spletnih strani, kjer je potrebna prijava, vas ohranijo prijavljene
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobilni telefon), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi;
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani;
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …).

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočila v komunikacijskem omrežju ne bi bilo mogoče. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje prijaznih spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

Ime piškotka Namen piškotka Čas trajanja piškotka
_gat Pospeševanje hitrosti zahtevkov uporabnikov 1 minuta
_fbp Facebook oglaševanje 90 dni
mailmunch_second_pageview Mailmunch obrazec za oddajo naročnine na naša obvestila 1 leto
_ gid

 

 

Spremljanje uporabnikov 24 ur
_ga

 

 

Identifikacija uporabnikov 2 leti
fr Facebook dostava serij oglaševalskih izdelkov (npr. licitacija v realnem času) 90 dni
_mailmunch_visitor_id Identifikacija uporabnikov za Mailmunch programsko opremo 1 leto
     
DRUGI PIŠKOTKI ZA VODENJE ANALITIKE    
Google analitika    
Youtube analitika    
Facebook analitika    

Elementi za analitiko nam omogočajo, da prepoznamo in štejemo število uporabnikov ter zberemo podatke o tem, kako se spletna stran uporablja.

PIŠKOTKI GOOGLE ANALYTICS

Naša spletna stran uporablja Google Analytics, ki je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google. Google Analytics uporablja piškotke za analiziranje, kako uporabniki spletne strani uporabljajo. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnih strani (vključno z vašim naslovom IP) Google posreduje in hrani [na strežnikih v Združenih državah Amerike]. Google te podatke uporablja za ovrednotenje vaše uporabe spletne strani, posredovanje poročil o aktivnostih na spletni strani upraviteljem, in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletni strani in uporabo spleta. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih Google hrani.

Podrobne informacije o storitvi Google Analytics in svoji zasebnosti (vključno s tem, kako lahko nadzirate podatke, poslane Googlu) najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy/partners.

PIŠKOTKI DRUŽBENIH OMREŽIJ IN PIŠKOTKI TRETJIH OSEB

Naša spletna stran zaradi uporabe storitev uporabe in deljenja vsebine spletne strani na družbenih omrežjih omogoča nekatere piškotke pretočnega medija Youtube in socialne mreže Facebook. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletne strani.

Objave na naši spletni strani, občasno vsebujejo tudi vsebine s tujih strani (angl. embeded video). To pomeni, da uporabniku s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih strani (npr. YouTube), ki vključujejo lastne oglasne sisteme in s tem uporabniku namestijo lastne piškotke, ki jih uporabljajo za svoje namene, nad katerimi nimamo nadzora.

Prav tako vam bodo družbena omrežja Facebook, Google+ in Twitter piškotke nameščala glede na to, ali ste v njihovo storitev prijavljeni. Upravljanje njihovih piškotkov je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji.

 1. Kako upravljati piškotke?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

 1. Dodatna vprašanja

Ostala vprašanja o piškotkih nam lahko sporočite na e-mail
info@vsezapivo.si

 


glej spodaj hrvaško besedilo.

 1. UVJETI POSLOVANJA

Posvećeni smo principima fer poslovanja. Imajte na umu da ćemo poštovati rokove isporuke, dogovorene cijene i ostale navedene uvjete. U slučaju bilo kakvih smetnji, pravodobno ćemo vas obavijestiti. Očekujte da učinimo sve za vas.

Opće informacije

Naručenu robu isporučujemo samo kupcima u Sloveniji. Podaci o proizvodima, uvjetima poslovanja, web aplikacijama i ostale informacije o internetskoj trgovini dostupni su na slovenačkom jeziku.

Slike su samo u promotivne svrhe i PCK TRGOVINA d.o.o. oni nisu obvezujući za zamjenu u slučaju estetskih razlika.

Dopuštamo pogreške u objavljenim opisima proizvoda ili cijenama. Za sve informacije možete se obratiti (kontakti navedeni u kartici KONTAKT). Ako nismo u mogućnosti ili ne možemo odgovoriti odmah na pitanje ili će nam trebati dodatni upiti za odgovor, odgovor ćemo pružiti u najkraćem mogućem roku.

Naručivanje

Web stranica www.vsezapivo.si navodi glavne podatke o proizvodu, kao i njihove fotografije za bolju vidljivost. Iako se trudimo pružiti točne fotografije prodajnih artikala, sve su fotografije simbolične i ne pružaju značajke proizvoda kao što možda očekujete od slike. Nijanse u boji i izgled mogu malo odstupiti od stvarnog stanja proizvoda.

Kupac može izvršiti narudžbu putem interneta, putem e-pošte, pošte ili telefonom.

Da bi kupio online, posjetitelj web stranice mora prvo dovršiti postupak registracije u internetskoj trgovini www.vsezapivo.si, s kojim će dobiti korisničko ime identično svojoj e-adresi i zaporci. Registracijom posjetitelj postaje korisnik i stječe pravo kupnje.

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se kad prodavac primi narudžbu kupca, a kupac dobije e-poštu s potvrdom povrata. U slučaju nedostupnosti robe, prodavatelj će kupca obavijestiti što je prije moguće.

Cijene

Cijene su u eurima. PDV je već uključen u cijenu. Prodavač mora pošiljku priložiti račun. Cijena vašeg proizvoda povećava se za iznos naknade za prijenos poštarine.

Dostava

Svi proizvodi isporučuju se tvornički Ex-Works PCK TRGOVINA d.o.o., Industrijska cesta 5, Nova Gorica, Slovenija. Troškovi otpreme naplaćuju se kupcu na računu, a “uvjet besplatne dostave” odgovara nadoknadi troškova prijevoza koje je naša tvrtka imala samo u reklamne svrhe. Ne prihvaća se kao dokaz promjene gore navedenih uvjeta prodaje. Iz tog razloga troškove i rizik prijevoza robe snosi kupac. Svaki primljeni zahtjev bit će obrađen i riješen, ali troškovi dostave odgovornost su kupca.

Svu robu na zalihama otpremamo iz naše trgovine u roku od 1-2 radnih dana. Ako narudžbu predate u petak poslije 12:00, narudžba će biti izvršena i otpremljena u ponedjeljak. Ako roba nije na zalihi za vašu narudžbu, rok isporuke je 7-14 radnih dana, računajući od dana potvrde narudžbe. U većini slučajeva roba se isporučuje u roku od 24 sata.

Kada se praznici približavaju i mnogi se odmori usporavaju tijekom praznika, ne možemo garantirati isporuku na vrijeme.

Proizvodi se isporučuju putem GLS Slovenija. U slučaju da niste kod kuće u trenutku dostave, kurir će ostaviti obavijest. Tada vam savjetujemo da nazovete GLS i dogovorite sljedeću isporuku. Nema dodatnih troškova dostave.

Prikazivanje dostupnosti proizvoda u vašoj košarici služi samo u informativne svrhe i može se promijeniti prije obrade narudžbe. U nekim slučajevima neki od vaših naručenih proizvoda možda neće biti moguće poslati, jer su rasprodati, pa vas molimo za razumijevanje. Obavijestit ćemo vas što je prije moguće koristeći kontaktne podatke koje ste nam pružili prilikom narudžbe. Vjerujemo da ćete u našoj bogatoj ponudi pronaći sličan proizvod s kojim ćete biti zadovoljni.

Ako niste zadovoljni isporukom, javite nam se (kontakti navedeni u kartici KONTAKT).

Nažalost, ne možemo vam nadoknaditi troškove slanja prilikom povratka ili razmjene proizvoda.

Troškovi dostave u EUR bez PDV-om u Hrvatskoj

https://www.vsezapivo.si/dostava/


Za pakete veće od 31 kg besplatna je poštarina. U tom slučaju tražit ćemo od vas da platite poštarinu za dva ili više paketa (svaki paket omogućuje težinu do 31 kg).

Plaćanje

Pridržavamo pravo isporuke uz plaćanje unaprijed ili uplatom.

U slučaju plaćanja prilikom dostave, gotovinu morate predati poštanskom zaposleniku nakon primitka paketa, koji će platiti poseban novčani nalog za vas, plaćajući proviziju prema važećem cjeniku Pošte Slovenije. Ako tada niste kod kuće, ostavit će vas s obavijesti o pristiglom paketu. Paket će vas čekati u pošti 15 dana. U odgovarajući okvir plaćate vrijednost pošiljke, zajedno s troškovima poštanske provizije, prema njihovom važećem cjeniku. Nažalost, ne možemo vam nadoknaditi troškove slanja prilikom povratka ili razmjene proizvoda.

Kupoprodajni ugovor

Kupoprodajni ugovor između prodavatelja i kupca zaključuje se kad prodavac primi narudžbu kupca, a kupac dobije e-poštu s potvrdom povrata. U slučaju nedostupnosti robe, prodavatelj će kupca obavijestiti što je prije moguće.

Ugovor o kupoprodaji čuva se u sjedištu tvrtke i može ga se dobiti na pismeni zahtjev. Prijavite zahtjev na našu adresu (kontakti navedeni u kartici KONTAKT). Kupoprodajni ugovor zaključen je na slovenskom jeziku.

Otkazivanje ugovora i pravo na odustajanje

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot), potrošač ima pravo obavijestiti tvrtku u roku od 14 dana od primitka robe da odustaje od ugovora, a da ne mora navesti razlog za svoju odluku. Poruka se smatra pravovremenom ako je poslana e-poštom posljednjeg dana nakon čega ističe rok, a u slučaju pisane poruke poštom, ako je dostavljena posljednjeg dana nakon čega ističe rok, ako je poslana preporučenom poštom. Jedini trošak za potrošača u vezi s otkazivanjem ugovora je izravni trošak vraćanja robe. Potonji se moraju vratiti tvrtki najkasnije 30 dana nakon obavijesti o ostavci. Čak i ako se roba vrati u roku od 14 dana od primitka robe, to će se smatrati obavijesti o povlačenju. Roba mora biti nepromijenjena, neoštećena, čista, funkcionalna, pakirana u originalnom pakiranju i uz priložen originalni račun. Po povratku roba se dokumentira, fotografira i provjerava.

U slučaju povrata novca, molimo vas da nas unaprijed obavijestite. Pošaljite zahtjev za povrat na našu adresu (kontakti navedeni u kartici KONTAKT). Povrat ćemo vam u roku od 30 dana na vaš bankovni račun koji uključite u svoj zahtjev. Kontaktirajte nas za više informacija o procesu povratka.

U slučaju ugovora čiji je proizvod proizvod koji je proizveden u skladu s preciznim uputama potrošača, a koji je prilagođen njihovim osobnim potrebama i koji po svojoj prirodi nije prikladan za povrat, potrošač nema pravo na povrat ili na odustajanje od ugovora.

Pritužbe

Kupac može reklamirati robu ako roba nema svojstva koja je prodavatelj izričito obećao, ako je prodavač poslao pogrešne proizvode, pogrešne boje, količine ili proizvod na bilo koji način odstupa od narudžbe kupca.

Kupac može reklamirati robu u roku od 8 dana od kupnje i zatražiti trenutnu zamjenu za isti, besprijekoran predmet, njegov popravak ili povrat. U potonjem slučaju, prodavatelj zadržava pravo naplate najamnine po trenutnom cjeniku za vrijeme u kojem je robu koristio kupac, ali ne više od tržišne vrijednosti predmeta smanjene tijekom njegove uporabe.

Prodavač je odgovoran za skrivene nedostatke proizvoda, ali nije odgovoran za štetu nastalu uslijed nepravilnog održavanja.

Kupac može osobno vratiti robu za reklamaciju ili ih vratiti poštom o svom trošku.

Pošiljka s otkupninom nije prihvaćena!

U slučaju opravdane reklamacije, kupac ima mogućnost proizvoda zamijeniti za isti ili sličan, zamijeniti ga za bilo što drugo ili mu platiti otkupnu cijenu i prenijeti ga na svoj transakcijski račun.

U slučaju pogrešne reklamacije, proizvod vraćamo kupcu i naplaćujemo povratne troškove. Neprihvaćeni proizvodi i neopravdane pritužbe ne zaustavljaju kupčevu obvezu plaćanja zahtjeva. Proizvode kupac može preuzeti na našoj adresi (kontakti navedeni u kartici KONTAKT) u roku od 3 mjeseca.

Žalbe na proizvode oštećene tijekom prijevoza

Takvi će se zahtjevi razmatrati samo u roku od 15 dana od primitka pošiljke. Nažalost, nećemo moći uzeti u obzir sve naknadne žalbe. Ako u trenutku preuzimanja pošiljke primijetite bilo kakve znakove oštećenja, odbijte pošiljku i zatražite od poštanskog radnika da sastavi zapisnik o pritužbi na oštećenu pošiljku. Samo na taj način moći ćemo vam poslati novi proizvod u najkraćem mogućem roku i udovoljiti prigovoru.

Pritužbe i sporovi

Prodavatelj će se potruditi da ispuni svoju dužnost da uspostavi učinkovit sustav žalbi. U slučaju problema, kupac se može povezati s prodavateljem kroz nekoliko oblika kontakata (kontakti navedeni u kartici KONTAKT). Ponuditelj će potvrditi u roku od 3 radna dana da je primio prigovor, obavijestit će kupca koliko će dugo postupati s pritužbom te će ga informirati o tijeku postupka.

Garancija

Ako nema podataka o jamstvu, proizvod nema jamstvo.

autorsko pravo

Objavljeni sadržaj vlasništvo je tvrtke PCK TRGOVINA d.o.o.Autorska djela uključuju, posebno, sve grafičke elemente, slike, tekstove, članke, audio i vizualne materijale i druge elemente zaštićene autorskim pravima, koji po svojoj prirodi ne trebaju biti zaštićeni autorskim pravima.

Konstrukcija je zaštićena i kao pojedinačna idejna rješenja. Svako kopiranje, referenciranje, presnimavanje, kopiranje i distribucija bez vašeg znanja PCK TRGOVINA d.o.o. je zabranjeno.

Objavljivanjem njegovog sadržaja u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) korisnik ovlašćuje PCK TRGOVINA d.o.o. a svim ostalim korisnicima da pregledavaju ovaj sadržaj bez ograničenja unutar javnih knjižnica, kategorija i drugih funkcija web mjesta e-trgovine i e-posredovanja, posredovanja, uvrštavanja, komentiranja, ocjenjivanja, reprodukcije ovih materijala za nekomercijalnu ili osobnu upotrebu.

Fotografije u marketinške svrhe

Fotografije snimljene na događanjima ili tijekom natjecanja, natjecanja ili tečaja u organizaciji PCK TRGOVINA d.o.o.mogu se koristiti kao reklamni materijal. Za fotografije, sudionik nema pravo na naknadu (naknadu). Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), sudionik ima pravo anonimizirati svoju sliku (brišući sliku tako da se ne može utvrditi njegov identitet).

 1. OBRADA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

OPĆA ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA (GDPR) I ŠTO ZNAČI ZA TRACTORE SA WEB STRANICE.

PCK TRGOVINA d.o.o., koji je vlasnik web trgovine VSEZAPIVO.SI (u daljnjem tekstu: PCK TRGOVINA d.o.o), posjetom našoj web stranici, registracijom na web stranici ili registracijom i kupnjom na našoj web stranici postaje upravitelj i obradnik vaših osobnih podataka i na taj način entitet prema zakonu koji uređuje zaštitu osobnih podataka u Republici Sloveniji (trenutno je to Zakon o zaštiti osobnih podataka [ZVOP-1]) i entitet Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR), na snazi ​​od 25. svibnja 2016. u cijele Europske unije, s učinkom od 25. svibnja 2018. godine.

Link do teksta ZVOP-1.

Poveznica na GDPR tekst.

Osoba odgovorna za sigurnost osobnih podataka u PCK TRGOVINA d.o.o (DPO) je Dino Cestnik, do kojeg možete doći e-poštom na pcktrgovina.doo@gmail.com

U nastavku GDPR Obavijest objašnjava kako PCK TRGOVINA d.o.o., kao upravitelj i obradnik osobnih podataka svojih registriranih korisnika, obrađuje i obrađuje ove podatke.

Koje osobne podatke prikupljamo?

Kada korisnik posjeti www.vsezapivo.si, Google Analytics prikuplja informacije o (DATA CATEGORY 1):

– IP adresa uređaja s kojeg posjetite web mjesto, pri čemu je IP dodatno anonimiziran i korišten samo za statističke analize;

PCK TRGOVINA d.o.o prikuplja podatke o (DATA CATEGORY 2) prilikom registracije korisnika na www.vsezapivo.si:

– IP adresa;

– korisničko ime korisnika i

– adresu e-pošte korisnika.

PCK TRGOVINA d.o.o prikuplja podatke o (PODACI KATEGORIJA 3) prilikom kupnje korisnika putem www.vsezapivo.si:

– IP adresa;

– korisničko ime korisnika;

– e-mail adresa korisnika;

– ime korisnika;

– nadimak korisnika;

– adresu korisnika i

– telefonski broj korisnika.

Zašto prikupljamo vaše podatke?

PCK TRGOVINA d.o.o prikuplja vaše podatke za opće ili statističko praćenje prometa na web stranicama (npr. DATA CATEGORY 1, koristeći Google Analytics kao procesor podataka putem Googlea), potrebe za biltenima, marketinške kampanje, promocije (npr. DATA CATEGORY 2) , uključujući on-line obradu narudžbi (npr. DATA KATEGORIJA 3).

PCK TRGOVINA d.o.o također može prikupljati vaše podatke u anonimnom obliku za interne statističke svrhe.

PCK TRGOVINA d.o.o može, u slučaju zakonskih obveza, vaše podatke proslijediti državnim tijelima ili organizacijama koje su posebno ovlastila državna tijela. Pri tome se podaci pružaju samo u mjeri utvrđenoj u zakonu ili drugom propisu.

Kako će se vaši podaci koristiti, kontrolirati i obrađivati?

PCK TRGOVINA d.o.o štiti, obrađuje i osobno obrađuje vaše osobne podatke samo u kontekstu vašeg pristanka i u svrhu vašeg poslovanja, što uključuje:

– statistički nadzor prometa web stranica;

– slanje vijesti, marketinških kampanja i promocija;

– podatke o prošlim narudžbama i

– obrada narudžbi putem internetske trgovine.

Koja je ugovorna pravna osnova za obradu podataka CATEGORY 3?

Kada odlučite kupiti naše proizvode, s nama sklapate kupoprodajni ugovor.

PCK TRGOVINA d.o.o prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke u marketinške svrhe, a posebno za ispunjavanje svojih obveza iz ugovora o kupoprodaji sklopljenih između PCK TRGOVINA d.o.o-a i korisnika.

Kome i u koje svrhe PCK TRGOVINA d.o.o može pružiti vaše podatke?

PCK TRGOVINA d.o.o može pružiti informacije:

 • Navedite kome su njihovi zaposlenici i ugovaratelji (npr. Računovodstvene usluge, administratori računalnih sustava i baza podataka, te dobavljači)
 • ovlaštena državna tijela (vidi gore),

samo u mjeri i na način koji je potreban da bi se osigurala visoka kvaliteta pruženih usluga, s ciljem legitimnosti i poštivanja pravila.

Koliko dugo se pohranjuju vaši podaci?

Vaši se podaci čuvaju 10 godina od zadnjeg prijavljivanja na web mjesto, osim u slučaju prethodnog brisanja podataka na vaš zahtjev ili u slučajevima kada je zakonom potrebno čuvanje podataka na duže razdoblje.

Koja imate prava u vezi s obradom vaših osobnih podataka?

U skladu s i pod uvjetima iz članaka 12., 15., 16., 17., 18., 20. i 21. GDPR-a, imate pravo zatražiti od PCK TRGOVINA d.o.o -a pristup vlastitim osobnim podacima, ispravljanje ili brisanje vaših osobnih podataka ili ograničavanje obrade (iznimke: vidi gore) i pravo prigovora na obradu i pravo na prijenos podataka.

Možete u bilo kojem trenutku promijeniti ili opozvati svoj pristanak, ne dovodeći u pitanje zakonitost obrade podataka provedenih na temelju pristanka do njegovog opoziva.

U slučaju povrede zaštite vaših osobnih podataka, imate mogućnost podnijeti inspekcijsku žalbu ili žalbu Povjereniku za informacije Republike Slovenije.

Ograničeni su korisnici također redoviti ugovorni obrađivači podataka (vidi gore).

Što mogu učiniti da prestanem primati vijesti, marketinške kampanje i PCK TRGOVINA d.o.o promocije?

Možete zatražiti prestanak primanja vijesti, marketinških kampanja i PCK TRGOVINA d.o.o promocija prijavljivanjem toga odgovarajućem DPO PCK TRGOVINA d.o.o. na njegovu adresu e-pošte (vidi gore) s riječi “Odustani” ili na bilo koji drugi razumljiv i primjeren način.

Kome se možete obratiti na PCK TRGOVINA d.o.o u slučaju otkrivanja kršenja osobnih podataka, sumnje na provaljivanje u računalni sustav, sumnje na krađu osobnih podataka ili problema zaštite osobnih podataka?

U tim slučajevima možete se obratiti odgovarajućem PCK TRGOVINA d.o.o.-u što je prije moguće i u slučaju otkrivanja bilo kakvog kršenja (vidi gore).

Korisnici web stranice i web trgovine moraju se razmotriti prije povlačenja pristanka za svaku kategoriju osobnih podataka / svrhe, ako takvo povlačenje suglasnosti nije moguće zbog njihove nemogućnosti obrade od strane PCK TRGOVINA d.o.o..

PCK TRGOVINA d.o.o. ima pravo, prema vlastitom nahođenju, odbiti zaključiti ugovor o kupnji s korisnikom u slučaju da zbog nepostojanja određenih kategorija (daljnja) obrada narudžbi nije moguća. U ovom slučaju PCK TRGOVINA d.o.o. upozorava korisnika na nepostojanje određene kategorije i posljedično nemogućnost obrade.

 1. PRAVILA O KUKAVAMA

Zakon o elektroničkim komunikacijama (Službeni glasnik br. 109/2012), ZEKom-1, Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) i drugi novi propisi u području zaštite osobnih podataka uveli su pravila o uporabi kolačića i slične tehnologije za uporabu kolačića. pohranjuju informacije ili pristupaju informacijama pohranjenim na računalima korisnika, tabletima ili mobilnim uređajima.

Privatnost korisnika za nas je od najveće važnosti na svim razinama, pa nastojimo korisnicima pružiti sve informacije o kolačićima koje koristimo na web mjestu www.vsezapivo.si kako bi omogućili bolje performanse web stranice i ugodnije korisničko iskustvo.

Kolačići koriste kolačiće za pohranu jedinstvenih korisničkih podataka ili postavki koje je odabrao na određenoj web stranici.

Podatke i podatke pružit ćemo isključivo u svrhu pružanja internetskih usluga i funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružiti bez kolačića.

 1. O kolačićima i stavkama u vašem lokalnom pohranu

Kolačići (i druge informacije pohranjene na web mjestu) nisu ništa novo, svi imamo puno podataka pohranjenih na različitim računalima na našim računalima, tabletima i mobilnim uređajima. Prethodna izmjena zakonodavstva dovela je do promjena u obavijesti ili pristanak posjetitelja na njihovu upotrebu.

 1. Što su kolačići?

To je podatak o korisničkoj aktivnosti na webu koji većina web stranica pohranjuje na uređajima kojima korisnici pristupaju internetu kako bi identificirali pojedinačne uređaje koje su korisnici koristili prilikom pristupa. Pohrana im je pod nadzorom preglednika korisnika. Korisnik može izborno ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića. Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

 1. Zašto su potrebni?

Oni su temeljni za pružanje internetskih usluga prilagođenih korisnicima. Interakcija web stranica s kolačićima brže je i lakše uz pomoć kolačića. Uz njihovu pomoć web stranica pamti nečije želje, interese i iskustva, što štedi vrijeme i čini pregledavanje web stranica učinkovitijim i prijateljskijim.

Ovdje su neke posebne uporabe:

 • Kako biste poboljšali korisničko iskustvo na web mjestu, prilagodite pogled posjetitelja na sadržaj na temelju prošlih posjeta;
 • pohraniti izbor prilikom izrade uređaja s popisa i ponude i usporediti ih;
 • Ako ste prijavljeni na dijelove web stranica koji zahtijevaju prijavu
 • prepoznati svoj uređaj (računalo, tablet, mobilni telefon) koji vam omogućuje prilagođavanje prikaza sadržaja vašem uređaju;
 • pratiti posjetu, što omogućava provjeru učinkovitosti sadržajnog sadržaja i relevantnost reklama te konstantno poboljšavanje web stranica;
 • Neke su usluge neophodne (npr. Internetske banke, mrežne trgovine i drugi oblici e-trgovine, …).

POTREBNI SU POTREBNI KUHANI

Ovo su kolačići koji su potrebni da bi web stranica pravilno funkcionirala i bez njih prijenos poruke na komunikacijskoj mreži ne bi bio moguć. Ovi kolačići omogućavaju korisniku da koristi prijateljske internetske usluge, imaju bolje korisničko iskustvo i ne trebaju dobiti pristanak.

Naziv kolačića Svrha kolačića Trajanje kolačića

_gat ubrzavanje korisnik zahtijeva brzinu od 1 minute

_fbp Facebook oglašavanje 90 dana

mailmunch_second_pageview Obrazac za pretplatu Mailmunch za našu otkaznu godinu dana

_ gid

Nadgledanje korisnika 24 sata

_ga

Identifikacija korisnika 2 godine

fr Facebook isporuka niza reklamnih proizvoda (npr. nadmetanja u stvarnom vremenu) tijekom 90 dana

_mailmunch_visitor_id Identifikacija korisnika softvera Mailmunch na 1 godinu

OSTALI ANALITSKI KOKOJI

Google Analytics

Youtube analitika

Facebook analitika

Elementi Analytics omogućuju nam prepoznavanje i brojanje broja korisnika te prikupljanje podataka o tome kako se koristi web mjesto.

GOOGLE ANALITIKA Kolačići

Naša web lokacija koristi Google Analytics, a to je usluga web analitike koju pruža Google. Google Analytics koristi kolačiće za analizu načina na koji ga korisnici web mjesta koriste. Informacije koje kolačić nudi na vašoj upotrebi web stranice (uključujući vašu IP adresu) Google šalje i pohranjuje na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama]. Google koristi ove podatke za procjenu vaše upotrebe web stranice, pružanje izvješća o aktivnostima na web mjestu menadžerima i za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima na web mjestu i upotrebom Interneta. Google može također prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon ili kada treće strane obrađuju podatke u ime Googlea. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim informacijama koje pohranjuje Google.

Pojedinosti o Google Analytics i privatnosti (uključujući kako možete kontrolirati podatke poslane Googleu) možete pronaći na https://policies.google.com/privacy/partners.

KUĆE ZA SOCIJALNU MREŽU I KUKE ZA TRI PARTY

Zbog korištenja upotrebe i dijeljenja sadržaja web mjesta na društvenim mrežama, naša web stranica omogućuje neke Youtube streaming kolačiće i Facebook društvene mreže. Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju funkcioniranje funkcionalnosti, pomažu vam analizirati koliko često posjećujete i kako se vaša web stranica koristi.

Postovi na našoj web stranici također sadrže povremeni ugrađeni video sadržaj. To znači da s tehničkog stajališta poslužujemo sadržaj treće strane (npr. YouTube) koji uključuje vlastite oglasne sustave i na taj način instaliramo vlastite kolačiće u naše svrhe nad kojima nemamo kontrolu.

Isto tako će društvene mreže Facebook, Google+ i Twitter instalirati kolačiće na temelju toga jeste li prijavljeni na njihovu uslugu. Upravljanje njihovim kolačićima uređeno je uvjetima i odredbama sudjelovanja koje ste prihvatili kao korisnika ovih mreža nakon registracije.

 1. Kako upravljati kolačićima?

Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića odaberite web preglednik koji koristite.

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Internet Explorer 11
 • Microsoft Edge
 • Opera (engleska stranica)
 • Safari (stranica na engleskom jeziku)

Ako ste prethodno dali pristanak na kolačiće i kasnije se predomislili i odustali od primanja kolačića u vašem pregledniku, vaš posjet web mjestu shvaćat će se kao vaša prva posjeta. U tom slučaju ćete ponovno dobiti obavijest o kolačićima.

 1. Dodatna pitanja

Ostala pitanja o kolačićima mogu nam se poslati e-poštom

PCK TRGOVINA d.o.o.

Hmeljarska cesta 10, 3312 Prebold

Slovenija